søndag den 6. december 2009

E-mailens dage er snart talte

24timer, 19/11 2009, side 12

En af mine helt store kæpheste den bevistløse fremskrivning af trends hensides al sund fornuft. I dagens tekst citeres en professor i socialantropologi (allerede her bør alarmklokkerne ringe), David Zeitlyn fra Kent, for følgende forudsigelse (tidshorisonten er 10 år):
"I stedet vil brugerne benytte sig af sociale network som Twitter eller Facebook, når de skal sende beskeder til andre mennesker"
Nej vi vil ej! Sociale netværk har deres plads, men den direkte kommunikation individ-til-individ er ikke del af det. Faktisk er email en essentiel del af infrastrukturen for disse netværk, og det gør det svært for dem at afløse emailen.

Absurde forudsigelser er sjove. Her er nogle af mine favoritter (frit efter hukommelsen):
  •  "Vi vil i fremtiden se flere bibliotikarmillionærer end dotcommillionærer". En ekpert i ComputerWorld i anledning af at mængden af information på internettet hele tiden vokser (det skulle bibliotikarerne så skabe orden i).
  • "Fjernsynet vil være forældet i 1998". En fremtids"forsker" i halvfemserne.
  • "Næste år vil Mew være for store til at spille på Roskilde". Vært på studenterradioen.
  • "40% af detailhandlen vil foregå via WAP". WAP er en slags fattigmandsinternet, der kører via mobiltelefoner. En typisk overgangsteknologi. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar